DBU og UNICEF står sammen om at styrke det gode børneliv

Sammen sætter DBU og UNICEF børns rettigheder og fodbolden i centrum – og arbejder for at gøre en forskel for børn, både i Danmark og i verden. Vi står sammen om et stærkt fokus på børn og ønsker at give så mange som muligt det bedste børneliv, både på og uden for fodboldbanen.

Som landstræner og UNICEF-Ambassadør, Kasper Hjulmand siger – ”Fodbold spilles overalt i verden og er med til at nedbryde forskelligheder – og på et hold har vi brug for forskellige roller og vi skal hjælpe hinanden for at skabe det bedste hold”.

UNICEF bruger leg og boldspil i verdens brændpunkter

Når du støtter UNICEF, er du med til at hjælpe børn over hele verden. Din støtte går fx til at hjælpe børn i konflikt- og katastroferamte områder, hvor UNICEF sørger for humanitær hjælp som mad, vand og medicin. Men en vigtig del af UNICEFs indsats handler herudover også om at genoprette en så normal hverdag som muligt for børnene. Her er uddannelse, leg og boldspil blandt andet et vigtigt redskab – en fodbold kan på magisk vis hjælpe børn med at skabe vigtige frirum, finde nye venner og turde drømme om fremtiden igen.

CASE: Børn fra Ukraine finder både glæde og venner gennem fodbolden

Mykyta på 6 år er, sammen med sin familie, flygtet fra Kyiv til Polen på grund af krigen. For at hjælpe børn som Mykyta i de nye omgivelser sørger UNICEF blandt andet for fodboldtræning på Interschool Sports Center i Krakow. Oleksandr (i grå t-shirt) hjælper med at træne de mange børn – han er ikke i tvivl om, at fodboldtræningen er med til at hjælpe børnene i en svær tid. ”Fodbold er et holdspil, derfor hjælper børnene hinanden og det giver mulighed for at lære andre at kende og få nye venner., fortæller Oleksandr.

  • Glæde gennem fodbold
  • Glæde gennem fodbold